lørdag den 28. april 2012

Project Walter Hiebert School

(skrevet den 24. april)
Jyske Vestkysten skrev en artikel om Julies tur til Zambia før vi tog til Livingstone, med det formål at samle lidt penge ind til vores lille skole. Vi har været så heldige at der er blevet overført en hel del penge til kontoen, som kun formerer sig når de veksles til zambianske kwacha.
Derfor kunne vi, da vi kom hjem fra Zambia gå i gang med flere små projekter på skolen. Vi drøftede hvad pengene skulle bruges til på lærer-end-of-term-1-mødet før ferien. Skolen har som før nævnt slet ingen penge, da eleverne ikke betaler school-fays (det er meget utypisk) og da skolen af en eller anden mystisk grund, ikke har modtaget de 500.000 kwacha (500 kr.) de var berettiget til i term 1. Grunden dertil er henvist til uvished. En mener at det er fordi ’headteacher’ er på orlov, en anden mener pengene er blevet brugt til at renovere en anden skole, nogle at det er korruption og andre at ingen skoler i hele distriktet har fået penge.
Det vigtigste for Julie og jeg, var blyanter til eleverne. De har nemlig langt fra alle blyanter og må derfor vente på at sidemanden har lavet opgaverne (hvilket i sig selv tager en krig!). Vi har derfor indkøbt låne-blyanter, spidsere, viskelædere, linealer, hæfter til de der ikke selv har råd, kridt osv. Det meste har vi købt på vores lokale marked for at støtte dem, men vi må desværre også erkende at det resulterer i en ret dårlig kvalitet…
Derudover har Julie og jeg malet og dekoreret to søjler ude foran skolen, da der slet ikke var noget før, som indikerede at det var en skole. Vores kollegaer kom med den gode ide, at lave en ’signpost’ (det har alle skoler her) ude ved vejen, hvorpå der skal stå Walter Hiebert School, adressen (dog har vi vist ikke sådan en…) og skolens motto, som der stadig er lidt uenighed om J  Jeg satser stort på at det bliver færdigt inden jeg drager snuden hjemad, men der skal vist presses lidt på…
Vi har også købt bolde, sjippetorv og tegne-materialer, som er blevet brugt flittigt siden sidste mandag, hvor Julie og jeg åbnede noget af skolen til ’ferie-skole’. Her leger vi, tegner, spiller Go Fish (nøj jeg har spillet det mange gange efterhånden…) og mange andre ting. I dag har vi foldet æsker og flip-floppere. Det er rigtig hyggeligt, og børnene virker virkelig glade for det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar