torsdag den 5. april 2012

End of term tests

(skrevet den 30. Marts)

Vi er i skolen begyndt på ’End of term 1’ tests. De kører hernede med tre terms på et skoleår, hvor der er en måneds ferie imellem hver. Efter hvert term, er der tests. Mandag var der test i cinanya (deres stammesprog), som Jules og jeg skrev op på tavlen til grade 4 og rettede efter Mrs. Nyriendas marking-key. 90 % dumpede, hvilket vi desværre også havde regnet med, for praktisk talt ingen af eleverne kan læse og skrive. Vi havde matematik tirsdag, som gik lidt bedre. De virkede som om at de i det mindste havde lært en smule af vores undervisning. Engelsk var dog ikke den største succes, endnu en gang pga. de manglende læse/skrive/stave færdigheder.

Jeg kan blive så ufattelig sur over det system de kører på skolen, det er jo klart at eleverne ingenting kan når lærerne aldrig er der, ikke underviser, går midt i timen, underviser TOTALT hen over hovedet på 85 % af eleverne eller er pløre fulde.
Samtidig sker ’alt’ jo officielt på engelsk, så både science testen og deres test i SDS (samfundsfagsagtigt) var på engelsk. Problemet er jo bare lige, at ingen af dem kan engelsk! Og da slet ikke læse spørgsmålene på tavlen. Samtidig har de jo praktisk talt ikke haft de to fag siden Jules og jeg ankom, fordi det har lærerne ikke lige haft tid til (hvilket er forståeligt nok da de altid er i undertal…). Dog gik de to tests udmærket, fordi de har haft de samme spørgsmål til de forrige 10 ’end of term tests’. Det er skræmmende tit som om, at de lærere slet ikke tænker??

På torsdag lukker skolen og holder påskelukket. Julies og min plan er at holde ferie-åbent i the library og lave diverse aktiverer med børnene. Men først venter der en tur til Victoria Falls :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar