torsdag den 5. april 2012

Nyt fra familien Maponda

(skrevet den 30. marts)
Alt går godt hos vores søde familie, som vi bliver gladere og gladere for. Vi lavede aftensmad aftenen før vi tog til Malawi: ovnbagte kartofler, kolde bønnesalat og tomatsovs med provence-krydderier fra Lusaka. Vi havde bare lige glemt, at der ikke er strøm om tirsdagen, så det blev til kogte kartofler. Men alt i alt en succes. Vi har også forsøgt os med pandekager, hvilket også blev rigtig godt. Tak til Fredes opskrift der lå på mobilen J

Sidste lørdag skulle vi til nabo landsbyen Ndake, hvor vores atate-Mapondas far bor: the chief! (vores familie er nemlig royalty, og ja, det kalder de det faktisk). Jules og jeg blev iført vores nye grease/afrika kjoler af chitengastof og følte os lidt som påklædningsdukker, da vi drog ud på en 7 km gåtur til The Palace sammen med vores søstre, en kusine, Hannah og Ninna og deres ene søster. Her blev vi sat i dagligstuen, hvor vi så tilbragte et par timer indtil frokost. Efter frokost var der gåtur og ellers en del mere sidden og venten. Spændende lørdag J men nu fik vi da mødt the chief, som alle på samme tid ærer og frygter. Det er helt sindsygt hvor meget de går op i status her. Man skal hilse på den rigtige måde, neje for og adlyde alle ordrer fra en der er ældre eller af højere status.

I dag har Hannah og Ninna været til frokost, hvilket var en stor ting for vores amai-Miriam. Da vi i morges stod og børstede tænder sådan lidt halvvejs i køkkenet/badet/gangen/på toiletstien kom Ruth sprintende rundt om os videre hen igennem køkkenet, rundt om huset, igennem busken sådan ca. 3 gange før hun fik fat i halen på en stor høne som brokkede sig gevaldigt – hønen var til frokost. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar