fredag den 16. marts 2012

Youth day


Mandag den 12. marts fejrede vi international youth day, endnu en public holiday! Vi skulle dog med skolen til youth-arrangementet, som også afholdtes på Nyimba Secondary School.

Aftalen lød: vi mødes som normalt kl. 7 på skolen. ALLE elever og ALLE lærere. Kl. 8 var der stadig ingen lærere kommet, så Jules og jeg tog børnene med. Vi fik dem alle (håber vi da…) op til Nyimba town, hvor de ældste deltog i marchen. De var godt nok de mindste, de mest uorganiserede, de mest beskidte og de eneste med en muzungu-lærer, men børnene virkede rigtig glade for at være med! Sammen marcherede vi til the Secondary School, hvor der igen var vigtige mennesker der holdte lange taler på engelsk (totalt unødvendigt, det er børnene jo ligeglade med) og de forskellige skoler fra distriktet optrådte.
Walter Heibert School var de sidste og ved denne tid lignede både Jules og jeg rejer, børnene var sultne og tørstige og halvdelen smuttet. Pludselig kunne deres ene lærer godt finde ud af at det var smart at dukke op, og eleverne fik optrådt med EN sang, hvor kun to af de store piger dansede. Jules og jeg var mere end skuffede, nok også pga. udmattelsen, men alle børnene burde være givet ligeså meget tid som de større skoler, for de kunne (næsten da) lige så meget!

Endnu en hård dag, som gør det svært for mig at forstå menneskerne og deres mentalitet her, men alligevel en lærerig dag og det er fedt at se hvor glade børnene var for at deltage :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar