fredag den 13. januar 2012

Første uge på Daraja

Så er vi vel ankommet til Daraja i Kenya! Daraja Academy er den pigekostskole, hvorpå MS også har Global Platform og højskole. Vi skal derfor også lave (og laver allerede) rigtig meget sammen med pigerne på Daraja.

Daraja Academy er ejet og styret af et amerikansk par og har en vision om at hjælpe dygtige piger, som ellers ikke ville have haft råd til at gå i secondary school. Primary school er gratis i Kenya. Der er frokost på skolen til børnene, men forældrene skal betale for kokkenes løn m.m. og for eksamener.
Daraja ligger ret langt ude på landet (ca. 2 km over havets overflade) men relativt tæt på byen Nanyuki, som ligger 6,5 km fra ækvator. Køreturen fra Nairobi lufthavn til først Nanyuki og derefter Daraja var noget af en oplevelse. De kører i hvert fald ikke som i Danmark J På vejene kører man efter en hel del selvopfundne regler, de kører i venstre side, der dyttes en del og der står politi og stopper en, giver hånd op hilser venligt til hele bussen ca. hver 20 km. Turen tog ca. fem timer og vi var godt nok trætte da vi endelig nåede frem!
Maden her er VIRKELIG vegetarvenlig, det er deejligt! Enten får vi ris, ugali (mellemting mellem ris og kartoffelmos lavet af majsmel – afrikansk nationalret, serveres hele tiden), chapati (madpandekager af majsmel) eller spaghetti med en god bønnegryde med grønsager. Det er ikke vildt varieret, men smager helt fint – faktisk godt J Onsdag er kød dag, der havde de heldigvis lavet en vegetarpilau til Laura og jeg.
Vi spiser alle tre måltider sammen med pigerne i deres dining hall.
Til morgenmad får vi en slags majsgrød, lidt frugt og enten et kogt æg, røræg, friturestegbrød eller lignende.
Vi bor ca. syv i et værelse og har fælles bad og toilet. Det er meget vigtigt at man sparer på vandet og på flere af toiletterne er der pyntet med skilte hvor der står ’If it’s yellow, then mellow. If it’s brown, flush it down’. Selvom vi har 'træk og slip' er der ikke med skyl i dem... normalt hælder vi det overskydende vand fra vores korte bade i dem. De vildt kolde bade prioriteres heller ikke vildt højt J
Vi havde vores første swahili time i går og bruger det allerede flittigt når vi skal hilse, Jambo!, og sige tak for mad, assante kwa chakula. Vi har ligeledes haft kulturundervisning og besøgte i tirsdags tre forskellige familier fra de tre hoved tribes i Kenya: Bantus, Nilotes og Cushites.
Det var virkelig en stor oplevelse, alle var rigtig søde og gæstfrie. De to første familier snakkede ikke engelsk, så vi havde vores swahililærer Jessie med som tolk. Ligesom vi bombarderede dem med spørgsmål, spurgte de også os en del om vores kultur. I Kenya ville størstedelen af en flok piger på 19-21 år være gift og mor J
Som I kan høre går alt rigtig godt og vi hygger os virkelig meget. Alle er super søde og vi sover virkelig godt om natten, da vi er så trætte J Her er SÅ smukt og dejlig varmt!! (jeg har hørt at det sner i Danmark??)
Undskyld for det laaaange indlæg, der er virkelig sket meget!! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar