fredag den 20. januar 2012

Maasai culture

Kenya er især kendt for the Maasai tribe (stamme), dette er fordi de har bibeholdt mange af deres traditionelle og kulturelle traditioner selvom Kenyu bliver mere og mere moderne og industrialiseret.

Billedet er fra en Women’s Group dannet i en landsby ikke langt fra Daraja og består kun af Maasai kvinder. Kvindegruppen er dannet fordi kvinderne gerne ville råde over deres egne penge og have ansvar. De startede med at lave smykker, men er senere begyndt at producere deres helt egne aloe vera (de planter er overalt! her) sæber, cremer osv. De har samlet penge til et vandopsamlingssystem (før skulle de gå 25 km hen til en flod, som ligger tæt op ad Daraja) og en kirke. Med deres penge hjælper de også børn med fx at betale skole eller støtter andre projekter.
Sjove facts omkring Maasai folket:
-          De er traditionelt et nomadefolk og levede oprindeligt af deres kvæg
-          Maasai mænd må gerne have flere koner, så længe de kan ’provide’ for dem. Vores lærer James har fx to imens hans far havde 12. Som han selv forklarer, elskede han ikke sin første kone i starten, da hans far valgte hende for ham. Han var 20 og hun var 15. De havde mange problemer og hun endte endda med at løbe hjemmefra. Derfor fandt James en anden kone (han var stadig gift med den anden), dog kom den første kone tilbage pludselig. Og med hans egne ord, elsker han altså dem begge to nu J de to ’familier’ bor i hver deres hus lige ved siden af dem. De deler alt mad osv. og James er altid nødt til at købe to ens gaver, dog i forskellige farver ;)
-          Kvinderne laver mange flotte Maasai smykker i deres fritid. De er meget kendte for smykkerne. (se billedet)
-          Børnene plejede at lege en leg, hvor det gjaldt om at kunne placere flest sten på en sovende næsehorns ryg.
-          Maasai folket er kendt for at være ’warriors’, disse kaldes Morans. Når en dreng bliver omskåret bliver han en Moran. Oprindeligt skulle de også dræbe en hanløve. James var på løbejagt da han bar Moran, men fik vist kun ved et uheld dræbt en sovende babyløve. Det er i dag ulovligt at dræbe løverne.
-          Maasai spiser en blanding af mælk og BLOD fra deres køer!! Ad bad
-          De piercer deres ører i meget høj grad og laver kæmpe huller i øreflipperne. De er et ’sign of beauty’ at have stretched earloops. Ligeledes laver de ’dekorative’ cuts i kvindernes pander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar